Wetenschap en technologie met kleuters

Het Expertisecentrum Wetenschap & Technologie Noord-Holland/ Flevoland heeft in samenwerking met de hogeschool iPabo de inspiratiemap ‘Onderzoekend en ontwerpend spelen, Wetenschap en technologie met kleuters’ ontwikkeld. Scholen in Noord-Holland en Flevoland ontvangen de map gratis. De map is via de website www.iederkindeentalent.nl gratis te downloaden en voor € 17,00 te bestellen.

Onderzoekend en ontwerpend spelen
Wetenschap en technologie met kleuters? Jazeker; kleuters zijn enorm uit te dagen met W&T! Dat bewijzen de 40 beschreven activiteiten in de inspiratiemap. Activiteiten die eraan bijdragen dat jonge kinderen ervaring opdoen met ontdekken, onderzoeken, dingen bedenken en uitproberen, met vragen stellen, samen praten en redeneren. Dat kinderen ervaren dat zij met open opdrachten en vraagstukken aan de slag kunnen, dat zij daarin vertrouwen krijgen en dat zij een nieuwsgierige en vindingrijke houding ontwikkelen (Onderwijs 2032).

Toekomstgericht onderwijs
Dat onderwijs in W&T niet ingewikkeld hoeft te zijn, laat deze inspiratiemap zien. De praktische lesideeën hebben in de klas hun waarde voor peuters en kleuters bewezen. De activiteiten prikkelen de nieuwsgierigheid van kinderen, laten kinderen ontdekken, spelen en onderzoeken. Zo komen ze al vroeg in aanraking met de eerste en misschien wel belangrijkste stap van W&T: verwondering, nieuwsgierigheid: ‘Hé, hoe kan dat?’ Dit is een zeer veelzijdig en breed in te zetten inspiratiemap vol praktische lesideeën, waarmee (aankomende) leerkrachten en andere professionals die werken met jonge kinderen toekomstgericht onderwijs kunnen vormgeven.

Cadeau van het Expertisecentrum Wetenschap & Technologie Noord-Holland/ Flevoland
Binnen het Expertisecentrum Wetenschap & Technologie Noord-Holland/Flevoland (EWT) bundelen schoolbesturen, universiteiten, Pabo’s, Onderwijsbegeleidingsdiensten, stichting Techno Challenge/ Jet-Net Junior voor de Noordvleugel en het Science Center NEMO hun krachten. De schoolbesturen in Noord-Holland en Flevoland ontvangen deze maand voor iedere school een exemplaar van de inspiratiemap. Via de website www.iederkindeentalent.nl is nu de map gratis te downloaden.

Naar de website

VorigeWeek van de lentekriebels 2018
VolgendeCreatieve lesideeën Nederland Waterland
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter