Gezonde kinderen die goed in hun vel zitten presteren beter op school. De school kan daarbij een rol spelen, door kinderen te stimuleren om meer te bewegen, zich weerbaar op te stellen en niet te gaan roken. Maar er is niet altijd voldoende geld en tijd op school hiervoor. Daarom kunnen basisscholen vanaf nu tot 12 december extra ondersteuning aanvragen. Werk je op een basisschool: dan is dit misschien wel iets voor jouw school.

(Verder lezen)

Advies door een preventieadviseur: deskundig en gratis!
Scholen kunnen nu kosteloos extra begeleiding van een preventieadviseur over projecten voor het onderwijs aanvragen. Dit advies wordt samen met de lokale GGD georganiseerd. De adviseur is goed thuis in de lokale situatie en weet bijvoorbeeld welke mogelijkheden er voor scholen zijn. Scholen kunnen met de preventieadviseur een plan opstellen met als doel de gezondheid van de leerlingen te bevorderen. Uiteraard op een manier die past bij de school.

Kies uit veertien lespakketten
Daarnaast kan je ook direct kiezen uit veertien verschillende activiteiten of lespakketten. Die gaan over voeding, beweging, roken, alcohol, sociaal-emotionele ontwikkeling, seksuele gezondheid, gehoorschade- of letselpreventie. Kies je voor het lespakket Lekker Fit! dan stimuleer je kinderen meer te bewegen en overgewicht tegen te gaan. Andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld het versterken van de weerbaarheid met het Marietje Kessels Project of het PAD-leerplan. Van scholen die kiezen voor ondersteuning wordt verwacht dat ze ook zelf een deel van de kosten dragen. Een keuze voor deskundige begeleiding bij het uitvoeren of voortzetten van de activiteit of lespakket is gratis.

Hoe regel ik dat voor mijn school?
Docenten en/of de schooldirecteur kunnen een aanvraag indienen door een keuzemenu in te vullen op de website http://www.gezondeschool.nl. Ook vakleerkrachten bewegingsonderwijs, combinatiefunctionarissen of buurtsportcoaches hebben deze mogelijkheid. Inschrijven is erg eenvoudig. Binnen 5 tot 10 minuten vul je het keuzemenu in. Het keuzemenu staat open tot en met 12 december. Nieuwsgierig geworden? Kijk voor het ondersteuningsaanbod po op de website http://www.gezondeschool.nl.

Naar de website

VorigeOnline lespakket My Stage! Magazine
VolgendeDeze week weer leuke onderwerpen in Overblijft TV
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter