Nieuw en gratis voor CKV: afleveringen en lesmateriaal ‘Kunstpiloten’

Kunstpiloten neemt je in acht afleveringen mee naar de backstage van de Nederlandse kunstwereld. Presentator Sol Wortelboer (o.a. bekend van TMF en MTV) stelt de vragen die er toe doen. Hij gaat lastige onderwerpen niet uit de weg, en valt met de deur in huis zonder onbeschoft te zijn. Elke aflevering van Kunstpiloten staat in het teken van een thema zoals de machtigste mensen in de kunstwereld, bijzondere verzamelaars of de kosten van kunst. Kunstpiloten bezoekt gerenommeerde kunstenaars als Joep van Lieshout en Jonas Staal, maar ook graffiti-collectief Lastplak, en DJ Billy the Klit. Van Rotterdam tot Den Haag en van Utrecht naar Amsterdam; overal treft Kunstpiloten makers en liefhebbers die vertellen wat hen bezielt.

Bij de acht afleveringen van Kunstpiloten is gratis lesmateriaal beschikbaar voor CKV. Met gevarieerde werkvormen, creatieve opdrachten en naar-buiten-tips. De afleveringen staan online op http://www.kunstpiloten.nl, en het lesmateriaal is te vinden op de website van De Praktijk (www.praktijk.nu).

EXCLUSIEF: Gratis activiteiten n.a.v. Kunstpiloten

23 september: Achter de schermen bij Christie’s

Neem een kijkje achter de schermen bij een meubelveiling bij Christie’s in Amsterdam!

Christie’s, hét Walhalla voor de echte verzamelaars. Altijd al eens willen weten hoe dat nou in zijn werk gaat, zo’n veiling? Naar aanleiding van aflevering Die met de verzamelaars van Kunstpiloten geeft Christie’s op vrijdag 23 september om 12.00 uur een kijkje in de keuken bij een meubelveiling.

Meld je aan via aanmelden [@] coolpolitics.nl, o.v.v. Rondleiding Christie’s om een middagje mee te lopen. Je ontvangt van ons een bevestigingsmail wat direct je toegangsbewijs is.

12 oktober: Rondleiding in de Kunsthal

Op pad in de Kunsthal bij de tentoonstelling ‘Mummies! Het ontrafelde geheim’.

Naar aanleiding van de uitzending Die achter de schermen van Kunstpiloten geeft de Kunsthal Rotterdam speciaal voor de liefhebbers een gratis rondleiding. Annemieke van Leeuwen leid je op woensdag 12 oktober door de grote najaarstentoonstelling ‘Mummies! Het ontrafelde geheim’. Ontdek alle geheimen van het oude Egypte en de wetenschappelijke feiten achter de mummies. De rondleiding begint om 13.30 uur.

De plekken zijn beperkt, dus schrijf je snel in via aanmelden [@] coolpolitics.nl, o.v.v. Rondleiding Kunsthal.

9 november: Rondleiding in Van Gogh Museum

Woensdagochtend 9 november om 9.30 uur biedt het Van Gogh Museum in Amsterdam 10 leerlingen tussen de 12 en 19 jaar een bijzonder kijkje achter de schermen. Luister naar de verhalen bij het werk van Vincent van Gogh, ontdek zelf hoe de meest waardevolle schilderijen ter wereld worden vervoerd als ze het museum verlaten en breng een bezoek aan DE plek waar ze een opknapbeurt ondergaan: het restauratieatelier!

Grijp deze kans en meld je snel aan via aanmelden [@] coolpolitics.nl, o.v.v. ‘Rondleiding Van Gogh Museum’ plus je naam en leeftijd.

Naar de website

VorigeLesmateriaal Hoorn van Afrika
VolgendeSchooltv Nieuwsbrief groep 3 en 4
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter