Of je nu opa of oma, papa of mama, meester, juf of begeleider bent; voorlezen aan peuters en kleuters is een feest. Maar voorlezen is niet alleen leuk en gezellig. Voorlezen stimuleert de taalontwikkeling en vergroot de woordenschat. Daarom presenteert De Onderwijsstudio de VerhaaltjesApp. Deze app biedt de mogelijkheid om direct vanaf de iPad voor te lezen. De hoofdpersonen, Emma en Milan, herinneren kinderen aan alledaagse situaties. Heel gewoon. Heel dichtbij. En heb je echt geen tijd om zelf voor te lezen? Dan is er de mogelijkheid om vanuit de app een verhaaltje voor te laten lezen.

De VerhaaltjesApp biedt telkens acht verhaaltjes van Emma & Milan per bundeltje. Elk bundeltje heeft een eigen thema. Bijvoorbeeld in huis, buiten spelen of rondom kleine uitstapjes. In de loop van de tijd zullen meerdere bundeltjes verschijnen. Zo is er binnenkort een bundeltje rondom het thema vakantie beschikbaar. Elk verhaaltje heeft een eigen herkenbare afbeelding, zodat kinderen snel hun favoriete verhaaltje kunnen terug vinden. De VerhaaltjesApp is te downloaden voor de iPad en biedt een gratis bundeltje met kennismakingsverhaaltjes. Extra bundeltjes zijn vanuit de app te kopen via de App Store.

De VerhaaltjesApp is een idee van De Onderwijsstudio. De Onderwijsstudio ontwikkelt praktijkgerichte uitgaven voor iedereen die met jonge kinderen (3-6 jaar) werkt. Beleving, ervaring en ontwikkeling van kinderen staan hierin centraal. Op dit moment is de app alleen beschikbaar voor de iPad. Er staan ook versies voor andere platformen in de planning.

Naar de website

VorigeActietentjes voor Syrië
VolgendeNieuwe leerzame spellen op Kenny van Kennisnet Kids
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter