De Week van het geld vindt plaats van 9 tot en met 13 maart 2015. Noteer de datum alvast in de agenda! Het doel van deze week is om basisschoolleerlingen te leren omgaan met geld. Door kinderen al jong financieel bewust te maken, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Immers, jong geleerd is oud gedaan! Heb jij je opgegeven als gastdocent? Klik dan hier en lees meer over het geven van een gastles op de school van jouw keuze.

Veel mensen beginnen het nieuwe jaar met het goede voornemen om meer te gaan sparen. Daar sluit het thema van lespakket 2 heel goed bij aan. In dit lespakket worden voordelen van sparen en de risico’s van lenen behandeld. Het lespakket per jaargroep bestaat uit diverse werkbladen.

De kinderen kunnen zelfstandig met het werkblad aan de slag, zonder ondersteuning van de leerkracht. Ook is er een handleiding en antwoordenblad voor de leerkracht en een opdracht voor thuis beschikbaar. Wijzer in geldzaken heeft dit lesmateriaal samen met uitgeverij Zwijsen ontwikkeld.

Het biedt leerkrachten een handvat bij het inpassen van leren omgaan met geld in bestaande vakken en lessen. Het lespakket is gebaseerd op de basisvisie financiële educatie van Wijzer in geldzaken, Nibud leerdoelen en de kerndoelen van OCW voor het basisonderwijs.

Naar de website

VorigeDance4life scholenactie 2015
VolgendeGratis lesmateriaal en magazine over respect
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter