VOS/ABB werkt samen met de Respect Education Foundation (voorheen Stichting Dag van Respect), omdat de vereniging het belangrijk vindt dat (openbare) scholen het thema ‘respect’ actief onder de aandacht brengen van hun leerlingen. Respect is onderdeel van de kernwaarden van het openbaar onderwijs.

Primair onderwijs
De Respect Education Foundation stelt de nieuwe lesprogramma’s gratis ter beschikking. Het lesmateriaal voor het primair onderwijs staat in het teken van een positief klimaat in de klas.

Het begint met een programma over groepsdynamiek, dat erop gericht is om van de klas een respectzone te maken. Er zijn vijf aanvullende lesopdrachten, waarmee het mogelijk is de school, de wijk, het dorp/de stad en zelfs de wereld erbij te betrekken.

Voortgezet onderwijs
Het lesmateriaal voor het voortgezet onderwijs bestaat uit twee onderdelen: hoe organiseert de klas een eigen Dag van Respect en hoe maakt een leerling een persoonlijk manifest van respect. Daarnaast zijn er vijf losse lessen waarmee de klas vorm en inhoud kan geven aan respect.

Speciaal voor het voortgezet onderwijs is het VO Respect Magazine uitgebracht. Dit gratis magazine kan worden aangevraagd bij VOS/ABB via secretariaatvereniging@vosabb.nl onder vermelding van ‘VO Respect Magazine’. Vermeld ook uw naam, de organisatie waarvoor u werkt en het adres waarop u het magazine wilt ontvangen.

Het magazine is gratis; u betaalt slechts de verzendkosten.

Naar de website

VorigeGratis lesmateriaal sparen en vooruitkijken
VolgendeWin een gratis bezoek aan NEMO!
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter