Op 12 december gaat de film Asterix, Het Geheim van de Toverdrank in première. De personages uit de film kennen uw leerlingen misschien uit de strips of eerdere films. Het filmverhaal zelf is nieuw en geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.

Educatief materiaal
Bij deze animatiefilm zijn een werkboekje en een digitale les gemaakt. In het werkboekje ontdekken leerlingen wie de hoofdpersonages uit de film zijn, lezen ze een interview met Dylan Haegens (die een van de stemmen heeft ingesproken), leren ze meer over de Galliërs, Romeinen, Julius Caesar en druïdes, maken ze zelf een geheime toverdrank, testen ze of ze een geschikte tovenaar zouden zijn en lossen ze een puzzel op waarmee ze kans maken op bioscoopkaartjes voor de hele klas! De les is geschikt voor groep 6, 7 en 8.

Digitale les
In de digitale les lossen leerlingen ‘wie ben ik?’-raadsels op, beantwoorden ze waar-en-niet-waar-vragen over de Romeinen, maken ze een Asterix-kennisquiz, lezen ze het vervolg van het interview met Dylan Haegens en vinden ze het antwoordformulier van de prijsvraag uit het werkboekje.

Naar de website

VorigeBackstage in je brein
VolgendeTrammenland - Veilig omgaan met de tram
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter