Backstage in je brein is een nieuw, gratis lespakket met lessen over de thema’s risicogedrag, vriendschap en zelfbeeld. Bijzonder is dat de thema’s benaderd worden vanuit actuele inzichten uit de neuro- en cognitieve wetenschappen, en daarbij specifiek de rol van hersenontwikkeling.

De lesmaterialen zijn afkomstig van het Brain & Development Onderzoekscentrum van de Universiteit Leiden, waar Prof. dr. Eveline Crone (auteur van Het Puberende Brein) met haar vakgroep onderzoek doet naar hersenontwikkeling tijdens de adolescentie en de relatie met gedrag.

De lessen zijn er in een variant voor bovenbouw basisonderwijs, en er is een versie voor het voortgezet onderwijs. Het materiaal bevat activerende werkvormen, creatieve opdrachten en filmpjes voor de leerlingen, en informatie en een ondersteunende PowerPointpresentatie voor de docent. Er wordt geen specifieke voorkennis gevraagd van de docent en leerlingen. Dat maakt het materiaal veelzijdig inzetbaar, bijvoorbeeld tijdens mentorlessen.

Het lesmateriaal is gratis te downloaden via breinkennisleiden.nl/onderwijs. Naast het lespakket is op dezelfde website ook informatie te vinden over workshops voor leerlingen en lezingen voor docenten door onderzoekers van het Brain & Development Onderzoekscentrum.

Naar de website

VorigeDigitale Scheurkalender Zuid-Holland
VolgendeGratis lesmateriaal bij de film Asterix, Het Geheim van de Toverdrank
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter