EnergieGenie voor het VO!

Onze energiewereld transformeert: het klimaat warmt harder op dan ooit en anders met energie omgaan is een must. Bij jongeren is grote behoefte aan nuchtere informatie rond dit thema. Uit onderzoek onder Amsterdamse scholieren blijkt dat veel jongeren niet weten wat zij kunnen doen in de klimaatcrisis. Daarom heeft Bureau Stroom voor Vattenfall een non-branded website ontwikkeld over klimaat en energie voor het voortgezet onderwijs.

Behapbare informatie
Op de website vind je informatie, bespaartips en lesmateriaal van onafhankelijke onderwijsontwikkelaars en inhoudelijke experts. De website is opgebouwd rond vier thema’s: Het klimaat verandert (over de wetenschap van klimaatverandering); Energie moet anders (over de energietransitie); Iedereen praat mee (over beleid en debat); en Van alles te doen (over praktijkvoorbeelden). Ieder thema bestaat uit minstens 10 artikelen die gekoppeld zijn aan vier thema-quizzen.

Kant-en-klare lessen
Op EnergieGenie vind je ook achttien gratis lesopdrachten voor in de klas. De meeste opdrachten zijn geschikt voor meerdere vakken en op verschillende niveaus. Met een speciale inlog krijgt u als docent toegang tot docentenhandleidingen. De opdrachten maken allemaal gebruik van informatie op de website, maar gaan veel verder dan dat. De meeste opdrachten kunnen leerlingen individueel doen, maar er zijn ook opdrachten voor groepjes en voor de hele klas.

Naar de website

VorigeZevendelige documentaireserie Klassen
VolgendeGratis proeflessen economie van AthenaStudies
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter