Een beter milieu…

Recyclen is beter voor het milieu, bespaart kosten en zorgt voor grondstoffen voor nieuwe producten. De tweede editie van de inzamelcampagne RemixIT is daarmee een groot succes geworden. Met ruim 15.000 kilo werd er veel meer klein ICT-afval ingezameld door de middelbare scholieren dan vorig jaar.

Wilt u ook bijdragen aan een beter milieu?
Ook na de campagne RemixIT blijft het inzamelen van ICT-afval van groot belang. Het lesmateriaal bij het project RemixIT biedt u de mogelijkheid om jongeren op uitdagende wijze bewust te maken van het belang om oude ICT-apparaten in te zamelen, zodat deze gerecycled kunnen worden.

Waarom meedoen?
Het lespakket biedt een boeiende interactieve aanvulling op uw lesmethode. Belangrijke thema’s zijn groen bewustzijn, participatie en actie. Het zelf inzamelen van ICT-afval voegt meteen de daad bij het woord, uw leerlingen dragen bij aan een beter milieu!

Meteen aan de slag
Wij bieden een kant en klaar lespakket met een kennismodule van 2×50 minuten, een thuisopdracht en een actieplan. Het project is geschikt voor klas 1,2 en 3 van VMBO en HAVO/VWO. RemixIT is goed inzetbaar tijdens een projectweek en geschikt als maatschappelijke stage.

Aanmelden
Neem contact op met Martijn Spekman via martijn@codenamefuture.nl en meld uw school vandaag nog aan.

Naar de website

VorigeDigitale leeromgeving Kidsweek in de Klas
VolgendeDonorWise nu ook voor de bovenbouw
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter