Vanaf vorige week heeft Kidsweek in de Klas een nieuwe digitale leeromgeving. In samenwerking met De Roode Kikker is er een digitale leeromgeving ontwikkeld waarin de leerlingen, naast het (papieren) werkboekje, leuke en leerzame opdrachten voor begrijpend lezen kunnen oefenen. Dit kan klassikaal of individueel. In de digitale omgeving zullen opdrachten te vinden zijn zoals een woordenweb, match- en meerkeuzevragen en een gatentekst waarin de antwoorden gesleept kunnen worden.
Elke donderdag zullen hier nieuwe, actuele opdrachten voor begrijpend lezen te vinden zijn.
De digitale leeromgeving is te vinden op http://www.kidsweek.nl/leraren

Over Kidsweek en Kidsweek in de Klas
Kidsweek biedt kinderen van 7 tot 12 jaar toegankelijk, betrouwbaar en relevant nieuws via de wekelijkse krant en de website http://www.kidsweek.nl. Kidsweek verschijnt elke donderdag met een oplage van 70.000 exemplaren. Bij de krant wordt een methode voor begrijpend Lezen ontwikkeld, Kidsweek in de Klas, die de wereld van de krant en actualiteit verbindt met de wereld van het onderwijs. Deze actuele methode voor begrijpend lezen sluit aan op de kern- en tussendoelen van het basisonderwijs en is goedgekeurd door de Stichting Leerplanontwikkeling Nederland.

Over De Roode Kikker
De Roode Kikker biedt leerkrachten en leerlingen in het basisonderwijs leermiddelen met een actuele, aantrekkelijke en activerende inhoud. De vorm en inhoud is gericht op het werken aan vaardigheden die nodig zijn om te leren en te leven in de 21e eeuw.

Meer informatie
Wilt u meer informatie of een abonnement op Kidsweek in de Klas? Dan kunt u contact opnemen met Jolien Huis in ’t Veld (E: j.huisintveld@yandc.nl, T: 020-6353278) of
Marieke Rikken (E: m.rikken@yandc.nl, T: 020-6353272).

Naar de website

VorigePlanet Me Module Groep 5-8
VolgendeEen beter milieu
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter