24 juni 2015 gaat de bioscoopfilm Code M in première. Deze Nederlandse film, van de makers van Achtste Groepers Huilen Niet en Oorlogsgeheimen, gaat over de eigenwijze Isabel (Nina Wyss) die na het auto-ongeluk van haar opa (Derek de Lint) samen met haar neef Rik (Senna Borsato) en vriend Jules (Joes Brauers) zijn zoektocht overneemt naar het legendarische zwaard van de vierde musketier d'Artagnan, dat al eeuwen spoorloos is. D'Artagnan bezocht Nederland vaak in opdracht van de Franse Koning Lodewijk XIV en is gesneuveld bij Maastricht in 1673.

Werkboekje en digitale les
Bij deze film is educatief materiaal gemaakt dat kosteloos ter beschikking wordt gesteld voor leerlingen uit de bovenbouw van het basisonderwijs. Het educatieve materiaal bestaat uit een werkboekje van 16 pagina’s en een interactieve, digitale les.

In het educatieve materiaal komt the making of van de film aan bod en krijgen leerlingen een uniek kijkje achter de schermen. Hoe komt een film tot stand? En hoe maak je historische beelden die in Code M zitten zo levensecht na? Wat doet een regisseur en wat een scenarioschrijver? Al deze vragen worden in het lesmateriaal beantwoord door o.a. verhalen van de cast & crew, een interview met regisseur Dennis Bots en veel ‘achter de schermen-beeld’ van Code M. In het materiaal wordt daarnaast ook aandacht besteed aan de verschillende historische onderwerpen uit de film en komen leerlingen in aanraking met d'Artagnan en de tijd van de Musketiers.

Naar de website

VorigeRoald Dahl-week 2015: lesmateriaal voor uw leerlingen
VolgendeDiploma Veilig Internet
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter