Een groep (bedrijfs)economen van Tilburg University en de Universiteit Maastricht heeft de handen ineen geslagen om de belangstelling voor Economie en Management en Organisatie (M&O) onder middelbare scholieren te vergroten.

Eén van de doelstellingen van Economie voor Jou is om leerlingen in 6 VWO en 5 HAVO te helpen met hun voorbereiding op de examens Economie en M&O door middel van innovatief online onderwijs. Daartoe biedt deze website leerlingen een heldere uitleg op video van alle eindexamenvragen Economie en M&O van de afgelopen jaren, zowel voor VWO als voor HAVO. Ieder onderdeel van elke vraag wordt behandeld in een kort filmpje van 3 tot 5 minuten. In totaal komen er de komende weken meer dan 400 van die mini colleges beschikbaar.

Ze worden gegeven door een van de meest bekroonde en innovatieve universitaire bedrijfseconomiedocenten van Nederland: dr. Bob van den Brand. De site biedt je de mogelijkheid om dr. Bob direct vragen te stellen, die hij online en in real time op video beantwoordt. De tijden zijn te vinden op de site. Zijn antwoorden worden opgenomen en vormen zo een archief van meestgestelde vragen, gerubriceerd naar onderwerp en examen.

Economie voor Jou is een sociale onderneming, opgezet vanuit Tilburg University met als maatschappelijk doel de interesse voor economie te vergroten. Docenten kunnen contact opnemen met service@economievoorjou.nl om ter kennismaking gratis volledige toegang te krijgen

Naar de website

VorigeGratis digitale lesmethode: Waterwise
VolgendeVrede en vrijheid als thema in de klas
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter