Ik ben documentaire fotograaf/filmer. Afgelopen 20 jaar heb ik mij bezig gehouden met het volgen van 6 kinderen, vanaf het moment dat ze de creche DE ROOMTUINTJES in Amsterdam Oost verlieten t/m hun 21e levensjaar. Samen gestart op dezelfde creche , maar uit verschillende nesten, milieus en woonomgevingen en daarna allen hun eigen pad kiezend De kernvraag van de film is :
"Wat bepaalt de levensloop van kinderen?" zie voor meer info ook de onderstaand genoemde site/link
Ik volgde en filmde de kinderen om de 4 jaar. Altijd met dezelfde crew en interviewer ( 3 broers) de interviewer begon ook op zijn 12e jaar en is nu een bekend acteur geworden. Zo ook de camera en geluidsman. Mijn documentaire is geselecteerd in de jaarselectie van het Nederlands Filmfestival sept 2014. Ik had 2 volle en enthousiaste voorstellingen. Ik heb de film zelf geproduceerd , zonder distributeur. De film is geschikt voor de leeftijdsgroep vanaf 16/17 jaar. Ik denk dat mijn film bij een sociaal maatschappelijk of levens beschouwend vak past. Eventueel ben ik bereid de film zelf in te leiden of achteraf een Q&A te doen.
ik heb geen winstdoel voor ogen , maar ben gewoon benieuwd hoe deze documentaire in een lesprogramma zou passen. Overigens heeft het filmmuseum het Eye in Amsterdam mij op dit idee gebracht. Mocht u geinteresseerd zijn, ik ben beschikbaar voor informatie, via mail of telefoon. zie ook contact op de link

Naar de website

VorigeGratis lessenserie Wereldburgerschap (mbo-niveau 2, 3 en 4)
VolgendeHoe Piet kleur kreeg
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter