Wat is De Dag Vandaag?
De Dag Vandaag geeft leerlingen en leerkrachten het startsein dat de schooldag gaat beginnen. Als de betreffende datum wordt aangeklikt komen verschillende onderwerpen aan bod. De onderwerpen die aangestipt worden zijn actueel of gaan over geschiedenis. Ze sluiten aan bij de kerndoelen van het onderwijs, worden afgewisseld met leuke weetjes en filmpjes, en hebben soms een opdrachtje. Ga naar www.dedagvandaag.nl.

"Er wordt ingehaakt op actueel nieuws. De leerlingen kijken ernaar uit. Ze kijken en luisteren met aandacht."

"De leerlingen zijn erg enthousiast. Ze vragen zelf naar de website als ik deze een keer door drukte vergeet."

Verdiepende dossiers
Iedere maand vindt u op De Dag Vandaag nieuwe dossiers over actuele onderwerpen, of onderwerpen met de thema’s geschiedenis of cultuur. Een dossier is een langer artikel over bijvoorbeeld vluchtelingen in Europa, kinderarbeid of de heksenjacht in de Middeleeuwen. De dossiers zijn bedoeld voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs.

Suiker: goed of fout?
Steeds vaker hoor je dat suiker slecht voor je is. Niet alleen voor je tanden, maar voor je hele lichaam! Van suiker word je dik en voel je je moe, zeggen veel mensen. Maar waar zit suiker allemaal in? En is het echt zo slecht? In dit dossier lees je er meer over: www.dedagvandaag.nl/dossiers/category/suiker-goed-of-fout/

Naar de website

VorigeNieuw Sinterklaasliedje basisschool Het Talent
VolgendeWie wordt het literaire talent van 2016?
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter