Kunstpiloten neemt je in acht afleveringen mee naar de backstage van de Nederlandse kunstwereld. Presentator Sol Wortelboer (o.a. bekend van TMF en MTV) kijkt niet naar naam en faam, maar stelt de vragen die er toe doen. Hij gaat lastige onderwerpen niet uit de weg, en valt met de deur in huis zonder onbeschoft te zijn.

Elke aflevering van Kunstpiloten staat in het teken van een thema zoals de machtigste mensen in de kunstwereld, bijzondere verzamelaars of de kosten van kunst. Kunstpiloten bezoekt gerenommeerde kunstenaars als Joep van Lieshout en Jonas Staal, maar ook graffiti-collectief Lastplak, en DJ Billy the Klit. Van Rotterdam tot Den Haag en van Utrecht naar Amsterdam; overal treft Kunstpiloten makers en liefhebbers die vertellen wat hen bezielt.

Bij de acht afleveringen van Kunstpiloten is gratis lesmateriaal beschikbaar voor CKV. Met gevarieerde werkvormen, creatieve opdrachten en naar-buiten-tips. De afleveringen staan online op http://www.kunstpiloten.nl, en het lesmateriaal is te vinden op de website van De Praktijk (www.praktijk.nu).

Naar de website

VorigeHet Klokhuis Kijkoverzicht van de maand juli
VolgendeDoe mee aan jong voor oud
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter