Oefenweb

Taalzee is een adaptieve webapplicatie voor het oefenen en meten van taalvaardigheden. Dit oefenprogramma is te gebruiken vanaf groep 3 (PO) tot ver in het voortgezet onderwijs (VO). Ook voor kleuters die goed zijn in taal, kan Taalzee prima ingezet worden.

In Taalzee moeten spelers de dieren in hun zee gezond houden door taalspelletjes te spelen. Taalzee bevat ruim 25.000 opgaven.

Adaptief
Taalzee maakt gebruik van een innovatieve adaptieve technologie, ontwikkeld aan de Universiteit van Amsterdam, waarmee de oefenstof precies wordt afgestemd op het niveau van elke individuele leerling. Zo blijft spelen in Taalzee voor iedereen uitdagend. Jonge, oude, goede of zwakke leerlingen, ze maken allemaal het merendeel van de opgaven goed en ervaren dezelfde mate van succes.

Resultaten rapportage
Zowel spelers als leerkrachten ontvangen informatie over de resultaten. Leerkrachten vinden in de backend gedetailleerde informatie over de ontwikkeling van leerlingen ten opzichte van leeftijdsgenoten en hun sterke en zwakke punten.

Web based
De applicatie is volledig online. Dit maakt het mogelijk dat iedereen zowel op school als thuis, op elke computer of tablet Taalzee kan spelen. Er hoeft dus geen software gedownload te worden.

Spelenderwijs leren
Doordat de speler muntjes kan verdienen met ieder goed antwoord, wordt het leren beloond. Hoe sneller een juist antwoord gegeven wordt, hoe meer muntjes de speler verdient.


Naar de website »