Het wordt steeds moeilijker om de aandacht van de kinderen bij de les te houden. Veel kinderen spelen liever, dan te moeten opletten in de klas. Daarnaast is het ook bewezen, zeker bij jonge kinderen, dat een schooldag enorm lang is om de hele tijd de aandacht te houden. Spelen combineren met leren, lijkt ideaal dus.

Steeds vaker worden moderne middelen ingezet om 'de jeugd van tegenwoordig' hun aandacht te laten richten op een bepaald onderwerp. Uiteraard is het belangrijk hen ook bewust te leren omgaan met nieuwe technologieën. Echter, dit mag niet de overhand hebben, een gezond evenwicht tussen IT en leuk educatief speelgoed is dus ideaal voor het kind.

Spelend leren kan echter ook op andere manieren en kan voor verschillende vakken erg doeltreffend zijn. Daarnaast is het voor de algemene ontwikkeling bij jongere kinderen een dankbaar middel om te gebruiken. Al van jongs af aan is het erg belangrijk de fantasie, het ruimtelijk inzicht, de motoriek en samenwerking te motiveren. Dankzij educatief speelgoed heb je alle middelen in een doosje om er een leuke en leerzame dag van te maken.

Dankzij speelgoed heb je als docent veel sneller en gemakkelijker de aandacht van de kinderen. Het hoeft bij kinderen niet altijd informatief en theoretisch te zijn. Zet even de computer opzij en ga voor alternatieve mogelijkheden om de kinderen op een leuke manier les te geven.

Op Speelgoeddroom.be, een webshop waar zowel het duurzaam karakter als het educatief karakter van het speelgoed een enorm belangrijk punt is bij de keuze van het assortiment, vind je heel wat speelgoed dat meteen bruikbaar is in de les.

Stimuleer bijvoorbeeld de motoriek, fantasie en techniek dankzij de bouwdozen in metaal of steen. Laat de kinderen het leren leuk vinden, door hen te laten experimenteren. Zelf een batterij maken, gekke wiskundeoefeningen maken, robotjes maken en laten bewegen, het kan allemaal dankzij de pakketten uit het onderdeel Experimenteren van Speelgoeddroom.be.

Voor scholen en kinderopvang wordt gewerkt met hoeveelheidskorting, waardoor een aankoop in de webshop nog interessanter kan worden. Interesse of vragen? Neem vrijblijvend contact op via info[at]speelgoeddroom.be.

VorigePassend Onderwijs en het regeerakkoord 2017
VolgendePO-front gaat door met acties
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter