Tal van onderwijsorganisaties, waaronder de PO-Raad, VO-Raad en vakbonden, ageren tegen de rekentoets. Dat schrijft het Dagblad van het Noorden op 28 januari. De krant schrijft dat 40 procent van de jongeren geen diploma haalt als de huidige rekentoets verplicht wordt op mbo-scholen.

De PO-Raad vraagt vooral ook aandacht voor de leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs. Door de rekentoets op te nemen in de zak-/slaagregeling wordt het zeker voor leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte moeilijker om een diploma te halen.

Eerder gaf staatssecretaris Dekker al aan dat het noodzakelijk is dat jongeren goed leren rekenen. Wel werd het niveau van de toets naar beneden aangepast. Het niveau zal stapsgewijs weer worden verhoogd. Uiterlijk in 2020 moeten alle jongeren op het niveau kunnen rekenen dat nodig is voor hun vervolgopleiding of werk.

VorigePO-Raad en OCW maken afspraken over bewegingsonderwijs
VolgendeCBS: Huishoudens betalen ruim 3,8 miljard euro voor onderwijs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter