Hij was het meer dan zat. En dus gaf hij zijn zoon (13) de opdracht om nu maar eens terug te slaan. Om de kinderen die zijn kind eerder te grazen namen, een lesje te leren. Nu heeft hij een strafblad.

Wat doe je om je kinderen weerbaar te maken? Hoe ga je om met pesten? Vertel je ze dat ze zich desnoods met geweld mogen verdedigen als ze worden aangevallen? Allemaal vragen die vrijdag langskwamen in een volgens het Openbaar Ministerie unieke rechtszaak op de rechtbank van Groningen.

Het begon allemaal toen Henk K. (48) zijn jongste zoon Rick thuis op de bank zag zitten. Met een blik in zijn ogen 'waarvan je als ouder weet dat het mis is'. Het hoge woord kwam er uit. Rick was net buiten op straat geslagen. En dat deed iets met Henk. Met de vader die ooit te horen kreeg dat zijn oudste zoon op een vreselijke wijze werd gepest. Een zoon die al die tijd zweeg. Tot hij de brandwonden van in zijn nek gedoofde sigarettenpeuken niet meer kon verbergen.

'Sla hem op zijn neus'
Met die zware bagage in zijn achterhoofd stapt Henk met zijn zoon naar buiten. Op weg naar de jongens die in zijn beleving nu ook het leven van zijn jongste zoon zouden kunnen gaan verpesten. Hij vond ze en maakte toen volgens het Openbaar Ministerie (OM) een kardinale fout. Henk 'hitste' zijn zoon op om de jongens te slaan. 'Sla hem op zijn neus. Niet op zijn hoofd. Sla hem maar dood.'

Kopstoot
De zoon van Henk deed uiteindelijk wat zijn vader zei en deelde wat tikken uit. Henk zelf stond er bij. De handen op de rug. Tot hij zelf werd uitgescholden. Toen gaf hij een van de jongens, nauwelijks kleiner dan hij zelf is, een kopstoot. Na zijn arrestatie zat hij 2 dagen in de cel.

Henk kreeg tijdens zijn rechtszaak een ongenadig hard verbaal pak slaag van hoofdofficier van justitie Jan Eland. Die verweet Henk te hebben gefaald als mens en als opvoeder door zijn eigen zoon zo 'aan te hitsen'.

Het OM hield Henk tevens voor dat een gevangenisstraf niet eens een rare reactie zou zijn op dit gedrag. Maar omdat de man voor het eerst voor de rechter staat en hij volgens Eland beslist niet beter zal worden van de cel, ging het OM voor een werkstraf van 100 uur. Plus een schadevergoeding van 300 euro voor het slachtoffer.

VorigePO Raad sluit onderhandelaarsakkoord CAO
VolgendeEduapp verzamelt educatieve apps en lesideeën
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter