Brugmodule bereidt mbo studenten voor op pabo studie

Studenten van de mbo-opleiding Onderwijsassistent van het Deltion College en Landstede volgden een brugmodule bij de drie pabo's in Zwolle. Met de brugmodule kunnen de mbo-studenten zich beter orinteren op een hbo-opleiding aan de pabo en krijgen zij een realistisch beeld van het onderwijsniveau van een hogeschool.
Door het volgen van een brugmodule ondervinden mbo-studenten aan den lijve hoe het is om colleges op hbo-niveau te volgen. Daarnaast krijgen ze een beeld van de verschillen tussen de drie hbo-opleidingen voor leraar in het basisonderwijs die in Zwolle worden aangeboden. Daardoor kunnen ze beter een bewuste keuze maken. Dat moet voorkomen dat studenten vroegtijdig met hun hbo-opleiding stoppen.

Nationale Onderwijsgids

VorigeDe gezonde schoolkantine van start op Texel
VolgendeRegeling sociale veiligheid en LHBT
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter