HanzeXperience 2012 maak kennis met hbo studie

Van dinsdag 7 tot en met vrijdag 10 februari komen ruim 2.500 havisten naar de Hanzehogeschool Groningen om de HanzeXperience te beleven.
HanzeXperience is voor de meeste scholieren de eerste kennismaking met het hbo-onderwijs; de havisten krijgen een dagdeel de tijd om een kijkje te nemen binnen de hogeschool. Eerst krijgen ze algemene studie-informatie (op een bijzondere manier), daarna volgen de aspirant-studenten een workshop naar eigen keuze bij een van de academies/instituten van de hogeschool. Ze worden daarbij begeleid door Hanzestudenten die over hun eigen ervaringen vertellen.

Er zijn ruim twintig workshops waaruit een keuze kan worden gemaakt. De titels variren van Laat je hart horen', Business Lounge' tot Sensortechnologie verovert de wereld.' Tijdens de workshops en daarna wordt een beeld gegeven van de dagelijkse gang van zaken tijdens een studie aan de Hanzehogeschool Groningen.

De havo-4 scholieren, afkomstig van 32 scholen, komen uit de stad Groningen, maar ook uit Assen, Drachten, Veendam, Meppel, Emmen, Zwolle en Sneek.

De HanzeXperience-dagen voor het mbo zijn op 19, 20 en 21 maart.

Nationale Onderwijsgids

VorigeBijscholing wetenschap en techniek voor basisscholen in Noord Nederland
VolgendeSmart Connection op actieweek gezonde leefstijl LOC
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter