De actuele digitale agenda geeft inhoud aan de betreffende dag door antwoord te geven op de vraag: Wat gebeurt er vandaag?
Als de datum van de betreffende dag wordt aangeklikt, komen verschillende onderwerpen aan bod. De onderwerpen die aangestipt worden, gaan over geschiedenis, aardrijkskunde, taal/lezen, rekenen, wereldoriëntatie en andere educatieve onderwerpen. Ze sluiten aan bij de kerndoelen van het onderwijs, afgewisseld met een leuke weetjes en, indien relevant, een opdrachtje.

Met de start van het nieuwe schooljaar heeft De Dag Vandaag iets nieuws! Vanaf nu kunt u zelf uw onderwerpen toevoegen in de agenda. Dit kunnen de verjaardagen zijn van uw leerlingen, of een sportevenement van school, een klassenuitje etc.

U moet inloggen om deze gebeurtenissen in te voeren en in de klas zichtbaar te maken. Het is tenslotte uw persoonlijke agenda en die wordt alleen getoond als u bent ingelogd. Zonder inlog kunt u natuurlijk wel gewoon gebruik blijven maken van hetgeen onze redactie in de agenda heeft gezet.

Naar de website

VorigeLestip po en vo: Volg het nieuws rond Prinsjesdag
VolgendeTopo wordt makkelijker!
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter