Wie creëert de grootste melksnor van schoolmelk?

Hoe creëer je met schoolmelk een maximale melksnor? Dat is de challenge die meesters en juffen op veel basisscholen in Nederland, met hulp van hun leerlingen, aan zullen gaan vanaf woensdag 28 september in het kader van Wereld Schoolmelkdag. De ‘Schoolmelksnor Challenge’ is een initiatief van de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO), die op deze ludieke manier aandacht wil vragen voor de belangrijke rol die melk speelt in een gezond dieet voor schoolgaande kinderen. De meester of juf met de grootste melksnor wint een dagje uit met de hele klas naar het Openluchtmuseum in Arnhem.

Kinderen wordt gevraagd om hun meester of juf te filmen tijdens het creëren van de melksnor met een glas schoolmelk. Om mee te doen met de challenge moet deze leraar-met-melksnor daarna het filmpje delen op social media met de hashtag #wereldschoolmelkdag. Alle posts met deze hashtag worden tot 20 oktober zorgvuldig bekeken, waarna een jury de winnaar aanwijst. Op de social kanalen van ‘Het zit in melk’ is een voorbeeldfilmpje te zien met verdere uitleg over de ‘Schoolmelksnor Challenge’.

Woensdag 28 september 2022: de 23e Wereld Schoolmelkdag

Elk jaar organiseert de Wereldvoedselorganisatie (FAO) de Wereld Schoolmelkdag – dit jaar alweer voor de 23e keer. Wereldwijd wordt melk beschouwd als een belangrijk voedingsmiddel voor mensen in alle stadia van het leven, van jong tot oud. Melk bevat eiwitten, calcium, vitamines en andere belangrijke voedingsstoffen die we nodig hebben om gezond te blijven. Vooral kinderen, want die zijn volop in de groei. Magere en halfvolle melk en melkproducten staan dan ook in de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum.

Melk past in een gezond voedingspatroon

Nederlanders weten goed wat de voordelen zijn van melk en andere zuivelproducten. Toch blijkt uit de Voedselconsumptiepeiling van het RIVM dat niet iedereen de aanbevelingen voor melk en melkproducten haalt. Ook sommige kinderen niet. En dat is zonde. Want halfvolle en magere melk of melkproducten, zoals yoghurt of kwark, passen volgens het RIVM en het Voedingscentrum goed in een gezond voedingspatroon. Daarom zijn de Schoolmelkprogramma’s van de Europese Unie nu extra belangrijk. Daarmee kunnen alle kinderen in Nederland en Europa blijven genieten van de voordelen van melk en melkproducten.

Naar de website

VorigeLesidee: hoe laat ik mijn website scoren in Google?
VolgendeLespakket: Misleidende Statistieken
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter