De 1000 leerlingen van het voortgezet onderwijs die vandaag deelnemen aan het tweede Wereld Water College van Topsector Water hebben de primeur: via de matchingstool op www.watereducatie.nl kunnen hun docenten als eerste een gastles over water boeken bij een van de Waterwonderenambassadeurs en -gastsprekers.

Waterprofessionals uit het hele land kunnen zich nu inschrijven als Waterwonderenambassadeur of Waterwonderengastspreker. Deze ambassadeurs of gastsprekers kunnen online door docenten worden geboekt op www.watereducatie.nl, het digitale portaal voor het primair en voortgezet onderwijs als het gaat over het thema water. De database met gastsprekers zal gaandeweg steeds verder gevuld raken zodat scholen uit het hele land er straks terecht kunnen voor een gastspreker naar keuze.

Waterwonderen wil jongeren enthousiasmeren voor de watersector en wordt gecoördineerd door het Netherlands Water Partnership. SME Advies beheert de website www.watereducatie.nl, is het aanspreekpunt voor de Waterwonderengastsprekers en heeft de matchingstool ontwikkeld. Waterwonderenambassadeurs en -gastsprekers zorgen voor bewustwording onder jongeren van het belang van schoon water en waterveiligheid en vertellen een enthousiast verhaal over de mogelijkheden van werken in de watersector.

De matchingstool op www.watereducatie.nl is ontwikkeld met steun van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu om het voor docenten nog makkelijker te maken om een gastspreker te boeken. Meer informatie over waterwonderen is te vinden op www.waterwonderen.nl.

Naar de website

VorigeLesideeën Van Gogh 2015
Volgende'Nationale dag tegen misbruik van het woord kanker' 21 november
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter