Kom tijdens de zomervakantie (2 juli t/m 14 augustus) trebuchet-slingeren in het Legermuseum! Een trebuchet is een reuzenkatapult zoals ridders die vaak gebruikten bij de belegering van een stad of een burcht, om projectielen tegen of over vijandige muren te schieten. Een ridder legt uit hoe een trebuchet werkt. Ga zelf aan de slag en test hoe ver jij een kogel wegslingert!

Strijd te paard

In de middeleeuwen werd niet alleen te voet gestreden, maar ook te paard. Zelf ervaren hoe het is om een toernooiridder te zijn? Speciaal voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar is er het kindertoernooi. Ga met een helm op en een zwaard in de hand het gevecht aan en ontdek hoe het was om te paard te strijden.

Toernooiridders in het Legermuseum

In de familietentoonstelling Toernooiridders beleef je een fantastische wereld van riddertoernooien en middeleeuwse tradities. Ter ere van het huwelijk van ridder Jan van Duivenvoorde en jonkvrouw Clara van Haeften wordt een feestelijk toernooi georganiseerd. De kasteelheer begroet de gasten en de kok bereidt het banket. De jonkvrouw maakt zich in haar slaapkamer klaar voor het feest en de schildknaap helpt een ridder in zijn harnas voor het steekspel. Kom en betreed het kasteel, want jij bent ook uitgenodigd!

Openingstijden tijdens de zomervakantie 2 juli t/m 14 augustus 2011):

Maandag* t/m vrijdag 10.00 – 17.00 uur

Zaterdag en zondag 12.00 – 17.00 uur

* 2 juli t/m 4 september is het museum elke maandag geopend van 10.00 – 17.00 uur

Naar de website

Vorige23 mei Jongeren aan de slag met Water leeft
VolgendeSchoolTV-weekjournaal Kindermishandeling en verzuiling
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter