Uitzendingen: vanaf maandag 15 oktober, wekelijks om 22.10 uur bij de NTR op NPO 3

Wie wordt de beste vakman of vakvrouw van Europa? Trots, doorzettingsvermogen en stressbestendigheid: stuk voor stuk eigenschappen die horen bij de beste vakman of vakvrouw van Europa. Maar wie gaat er met die titel vandoor? In de vijfdelige serie VakKing 2018 volgen we 11 MBO-studenten die Nederland vertegenwoordigen op de EuroSkills kampioenschappen in Boedapest.

Programma
In elke aflevering van VakKing 2018 staan steeds twee vakgebieden en twee Nederlandse deelnemers centraal. In totaal worden 10 verschillende beroepsopleidingen uitgelicht. De passie voor het vak, het ontluikende zelfvertrouwen van de studenten en de prestaties op de Europese Kampioenschappen zijn hierbij de belangrijkste programma-ingrediënten.

Uitblinkers
De 11 kandidaten zijn echte uitblinkers. In het programma volgen we Aaron Preyer (Etaleren) Cariem Dijk (Stukadoren), Esther Weijenberg (Bloembinden), Fabienne Bakker (Gastvrouw) Guus van Velthuijsen (Meubelmaken), Hugo Rijsman (Lassen), Jochem Molenaar en Willem Stougie (Tuinaanleg), Roy Scheffers (Koken), Rutger van Antwerpen (Schilderen en Decoreren) en Sanne van Overdijk (Kapper) tijdens hun voorbereidingen de strijd aan te gaan met hun Europese vakgenoten.

Vraag naar vakmensen
De arbeidsmarktkrapte is in de afgelopen acht jaar nog niet zo groot geweest als nu. Als er niets verandert worden er jaarlijks ongeveer 20.000 vakmensen minder opgeleid dan de markt vraagt. Er is zelfs voor een aantal MBO-beroepen een tekort aan studenten waardoor zelfs sommige opleidingen gesloten worden.

Naar de website

VorigeInternationale Conferentie Water Science for impact
VolgendeStart Maand van de Geschiedenis Zuid-Holland
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter