UNICEFs Grootste Kinderrechtenles Ooit

Op 20 november vieren we wereldwijd de 30e verjaardag van het Kinderrechtenverdrag. Deze basisrechten gelden voor ieder kind, overal ter wereld. Zo heeft elk kind recht op bescherming, goede voeding en onderwijs. Ga deze feestelijke dag aan de slag met De Grootste Kinderrechtenles Ooit. Bestel hiervoor kosteloos het lesmateriaal. Doe je mee?!

Aandacht voor de uitgangspunten van het verdrag blijft keihard nodig, ook voor kinderen in Nederland. UNICEF biedt dit lesmateriaal daarom kosteloos aan, zodat elke groep 7 en 8 gemakkelijk kan meedoen. Je betaalt slechts de verzendkosten.

Het lesmateriaal bestaat uit:
• Een werkboekje voor elke leerling met informatie en opdrachten;
• Voor elk kind een naslagboekje met alle kinderrechten;
• Een digitale les met interactieve opdrachten en filmpjes;
• Een praktische handleiding voor de leerkracht.

Je kunt het lesmateriaal nu alvast bestellen, zodat je zeker bent van tijdige levering. En je krijgt bovendien een gratis klassenposter met alle kinderrechten en een feestelijke kinderrechtenvlaggenlijn voor in de klas!

Van India tot aan Australië, wereldwijd zullen kinderen op 20 november leren over kinderrechten. Het leukst is natuurlijk als je met de klas deze dag meeviert. Je kunt deze ochtend de hele les geven of een deel van de les. Belangrijkst is dat je leerlingen kennis nemen van hun kinderrechten. Waarom is het belangrijk? Wat is het verschil tussen rechten en wensen? Hoe is het bij ons geregeld en hoe in andere landen? Gelden ze ook voor kinderen op de vlucht? En waar kan ik terecht als het niet goed gaat? Dit lespakket van UNICEF geeft je leerlingen het antwoord op deze vragen.

Je kunt de les gebruiken voor burgerschapsonderwijs en het materiaal sluit aan bij de kerndoelen van het leergebied Oriëntatie op jezelf en de wereld.

Naar de website

VorigeLesmateriaal bij de film Mees Kees in de Wolken
VolgendeToekomstkunde gratis wekelijkse lessen
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter