Heeft u al gezien dat er mooie nieuwe trams rijden? Veiligheid rond trams blijft belangrijk. Zeker nu het schooljaar weer is begonnen! Jongeren krijgen meer ruimte om zelfstandig deel te nemen aan het verkeer, maar vormen daarin een kwetsbare groep. Ze kunnen op weg naar school te maken krijgen met trams. Jaarlijks vinden er in de regio Rotterdam Den Haag 30 aanrijdingen met een tram plaats. Twee keer per jaar zijn hierbij dodelijke slachtoffers te betreuren. De ongelukken worden veroorzaakt door onoplettendheid, onwetendheid en/of overmoed. Ook externe factoren zoals mp3-spelers en telefoons (oortjes) zijn extra risico’s.

De gratis digitale lesmodule Trammenland helpt leraren en leerlingen de risico’s te onderkennen en te bespreken. Op de aantrekkelijk vormgegeven site www.trammenland.nl testen de leerlingen onder andere hun kennis over verkeersregels en beoordelen ze welke verkeerssituaties gevaarlijk zijn. De lesmodule is geschikt voor het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs.

Trammenland is een initiatief van Metropoolregio Rotterdam Den Haag in samenwerking met HTM en ROV-Zuid-Holland. De module is ook prima geschikt om buiten deze regio te gebruiken.

Naar de website

VorigeScholieren bouwen mini-satellieten van frisdrankblikjes
VolgendeWerelderfgoederen in Nederland!
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter