Sam’s Kledingactie heeft samen met bureau voor educatieve communicatie Podium een lespakket ontwikkeld voor het basisonderwijs: Sam’s Wereld van Textiel. Nadat het lesmateriaal nauwkeurig getest en beoordeeld is door een ‘testpanel’ bestaande uit leerkrachten, is het vanaf nu klaar voor gebruik!

Sam's Wereld van Textiel, educatieve website voor het basisonderwijs
Het lespakket bestaat uit de educatieve website wereldvantextiel.nl voor de middenbouw en bovenbouw (groep 5,6, 7,8) en een introductiepakketje voor de onderbouw. In de voor de bovenbouw gecreëerde digitale module leren kinderen op een leuke manier over de verschillende aspecten van textiel, over hergebruik & recycling en over ontwikkelingshulp. Voor de onderbouw is een voorleesboekje gemaakt: Sammie en zijn lievelings t-shirt. Met de daarbij geleverde handpop ‘Sammie’ kunnen ook de allerkleinsten kennis maken met Sam’s Kledingactie en de projecten van Cordaid Mensen in Nood.

Wereldoriëntatie
Sam’s Wereld van Textiel wordt kosteloos aangeboden aan scholen die kledingdepot worden voor Sam’s. ‘Wij vinden het erg belangrijk dat kinderen zich actief inzetten voor maatschappelijke projecten, maar ook dat ze weten waaróm ze dat doen,' aldus Winny Keser, Vrijwilligers Coördinator bij Sam’s. ‘Veel scholen zamelen kleding in, maar leeft dit ook werkelijk bij de leerlingen? Meestal niet. Sam’s Wereld van Textiel biedt leerlingen aan de hand van thema’s als hergebruik, mode en ontwikkelingshulp de mogelijkheid zich te oriënteren op de wereld om hen heen. Op deze manier wordt een kledingactie nog waardevoller.‘

Spaar met je school voor een groen schoolpleinGroene schoolpleinen
Een mooie aansluiting op het pakket ‘Sam’s Wereld van Textiel’ is een spaarprogramma dat Sam’s Kledingactie heeft opgezet voor scholen die als kledingdepot fungeren. Hiermee kun je als school sparen voor een Groen Speelplein voor je leerlingen. Zo kun je aan de hand van de ingezamelde kilo’s textiel bijvoorbeeld sparen voor fruitbomen of een tipitent van wilgentenen. Groene leer- en speelplekken brengen de natuur dichtbij en brengen naast ruimte voor beleving en leren in het groen een plek voor tal van andere activiteiten.

Bent u geïnteresseerd in het lespakket Sam’s Wereld van Textiel of wilt u sparen voor een Groen schoolplein? Neem dan voor meer informatie contact op met Winny Keser via wkeser@samskledingactie.nl of tel. 073-687.10.68. Ook kunt u op www.leermiddelenplein.nl vast een meer uitgebreide beschrijving vinden van de inhoud van het pakket.

Naar de website

VorigeNieuw lespakket Rangeractie 2015 over de Orang-Oetan
VolgendeDance4life scholenactie 2015
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter