Met de programma's voor groep 5/6 en 7/8 van Stichting Jong Ondernemen ontdekken leerlingen de basisbeginselen van het bedrijfsleven en ondernemerschap. Leerlingen leren hun ondernemende kant kennen. Ze ontdekken en ontplooien hun talent en ontwikkelen een ondernemende houding. Ze leren om keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen handelen. Daarnaast doet het programma een beroep op hun creatief denkvermogen. Het lesprogramma bestaat uit een box met de benodigde inhoud om de lessen te geven in vier dag(del)en. Het sluit goed aan op de huidige maatschappij en het bedrijfsleven. De economie vraagt om ondernemende werknemers en baanbrekende ondernemers.

Programmabox Het Vakantie-eiland
Het programma voor groep 5/6 daagt de leerlingen uit om een succesvol vakantie-eiland te ontwerpen. De klas wordt opgedeeld in clubs die samen bedenken hoe het eiland eruitziet en wat er te doen is. Het eiland moet een commercieel succes worden. Tijdens dit programma vullen de leerlingen hun klassenwebsite.

Programmabox Pop-up store
Tijdens het programma voor groep 7/8 runnen leerlingen in 4 dagdelen hun eigen bedrijf. De leerlingen vormen teams en kopen met startkapitaal grondstoffen in, waarmee ze eindproducten maken om te verkopen op de afsluitende verkoopdag. De box bevat alle benodigde materialen, zodat u met uw leerlingen direct aan de slag kunt. Een overzichtelijke handleiding wordt meegeleverd.

Wilt u ook ondernemen met uw klas? Klik voor meer informatie op de button hieronder.

Naar de website

VorigeDe Dag Vandaag: Elke dag actueel en interessant nieuws
VolgendeCreatieve lesideeën Kinderboekenweek 2018
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter