Waar beleggen in het verleden vooral weggelegd was voor de professionals, is de beleggingsmarkt tegenwoordig beschikbaar voor iedereen met een internetverbinding. De verschillende 'Online Brokers' hebben deze markt dusdanig geautomatiseerd met behulp van geavanceerde software, dat het tegenwoordig ook voor een leek mogelijk is te beginnen met beleggen. Voor degenen die graag eerst kennismaken met de software van de verschillende brokers, is het mogelijk om bij bepaalde brokers een gratis demo account aan te maken.

Gratis oefenen
Veel online brokers bieden nieuwe klanten de mogelijkheid om via een demo account kennis te maken met de werking van de software. Op een demo account wordt een bepaald fictief bedrag gestort (oplopend tot 100.000 euro) dat vervolgens door de gebruiker verhandeld kan worden via de software van de broker. Mocht de gebruiker vervolgens beslissen om te gaan handelen in echt geld, dan kan een bepaald bedrag worden gestort op de broker rekening. Het minimum bedrag dat gestort moet worden om te beleggen met echt geld is per broker verschillend.

Verschillende online brokers
Er zijn in Nederland veel online brokers beschikbaar, zowel van Nederlandse als van internationale bodem. Om het beleggen voor beginners gemakkelijker te maken bieden veel van deze brokers naast een gratis demo account ook educatief materiaal aan. Dit materiaal bevat informatie over de abc's van het online beleggen tot het analyseren van succesvolle beleggingsstrategieën. Om te zien welke brokers dergelijk lesmateriaal aanbieden kunt u brokers vergelijken op basis van verschillende kenmerken waaronder de beschikbaarheid van educatief materiaal.

Educatief materiaal
Het educatief materiaal dat door veel brokers wordt aangeboden is in verruit de meeste gevallen gratis. Het materiaal is in de meeste gevallen online beschikbaar. Enkele brokers bieden het daarnaast ook aan als download. Daarnaast bieden enkele brokers bij het lesmateriaal ook een gratis docentenhandleiding. Het doel van de verschillende lesmaterialen is om nieuwe gebruikers bekend te maken met de wereld van online beleggen. Termen als CFD's, Forex en ETF's worden uitgebreid behandeld in de verschillende materialen.

Naar de website

VorigeWeek Tegen Pesten 2016: #jedoetertoe
VolgendeLesbrief Dan Brown – De Da Vinci Code jeugdeditie
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter