Wie mag op zaterdag 15 juni samen met een van de ‘echte’ presentatoren het NOS Jeugdjournaal presenteren? Voor het derde jaar op rij organiseert het NOS Jeugdjournaal in samenwerking met Beeld en Geluid de Jeugdjournaal Presentatiewedstrijd. Vanaf vandaag kunnen kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 van het Nederlandse basisonderwijs via hun school een screentest insturen en maken zij kans om op 15 juni voor de echte Jeugdjournaalcamera’s te staan.

Iedere klas kan één kind aanmelden. De manier waarop scholen deze leerling selecteren, mogen zij zelf bepalen. De deadline voor het inzenden van de screentest is vrijdag 26 april.

Uit alle inzendingen selecteert een vakkundige jury tien finalisten. Zij komen op woensdag 12 juni met hun hele klas naar de Jeugdjournaaldag in Beeld en Geluid in Hilversum. Tijdens deze dag doen de tien kinderen nogmaals een screentest, nu in de studio van het Jeugdjournaal bij de NOS. Daarnaast zijn er op die dag voor alle uitgenodigde kinderen, zo’n 250 in totaal, verschillende andere ‘Jeugdjournaalactiviteiten’. Aan het eind van de dag wordt de winnaar van de presentatiewedstrijd bekendgemaakt.Meer informatie over de presentatiewedstrijd of over het insturen van een screentest is te vinden op www.jeugdjournaal.nl en www.beeldengeluid.nl.

Naar de website

VorigeTrammenland: lesmodule voor het digitale schoolbord
VolgendeGratis lespakket Beleef de Natuur
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter