Nationale Kraanwaterdag

Woensdag 25 september is het Nationale Kraanwaterdag. Deze dag staat in het teken van kraanwater als gezonde en duurzame dorstlesser, waarbij er extra aandacht is voor slim en bewust omgaan met kraanwater. Speciaal voor basisscholen en bso’s is een superleuk en educatief programma gemaakt. Doe jij mee aan Nationale Kraanwaterdag? Meld je dan vóór woensdag 11 september aan!

Educatieve materialen

Op Nationale Kraanwaterdag vragen we samen met de Nederlandse drinkwaterbedrijven aandacht voor het drinken van kraanwater op basisscholen en buitenschoolse opvang. Kinderen van groep 1 t/m 8 leren zo waarom kraanwater een gezonde en duurzame dorstlesser is. Scholen en bso’s die zich inschrijven ontvangen gratis educatief materiaal dat bestaat uit een animatievideo en digitale Kraanwaterdagquiz, een waterwerkblad en een proefje of creatieve doe-opdracht. Ook is er een poster om op te hangen in het lokaal. Er is materiaal voor groep 1-3, groep 4-6 en groep 7-8. Bekijk hoe dit er vorig jaar uitzag op kraanwaterdag.nl/terugblik2022.

Gastles waterexpert

Door mee te doen met Nationale Kraanwaterdag start de school of bso het nieuwe schooljaar goed, want kraanwater is duurzaam, lekker en gezond! Daarnaast maak je kans op een Kraanwaterdagles van een échte waterexpert.

Meedoen is gratis

Schoolklassen en bso-groepen kunnen zich gratis aanmelden voor Nationale Kraanwaterdag via kraanwaterdag.nl. Dinsdag 3 september ontvangen deelnemers de Kraanwaterdag-poster per post en vanaf maandag 2 september een link naar de educatieve materialen.

Nationale Kraanwaterdag is een initiatief van alle Nederlandse drinkwaterbedrijven. Nationale Kraanwaterdag wordt ondersteund door vele landelijke, regionale en lokale partners waaronder Gezonde School, JOGG, Voedingscentrum, Jong Leren Eten, Voedseleducatieplatform, Eco-Schools, Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling (GDO), Ons Water en Watereducatie.nl.

Naar de website

VorigeAntwoorden op al je vragen over het heelal krijg je in de cursus sterrenkunde van Rob Walrecht
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter