Het lespakket Diploma Veilig Internet leert leerlingen om te gaan met de mogelijkheden en risico's van internet. Diploma Veilig Internet is er in twee varianten: voor groep 5/6 (junior) en voor groep 7/8.

Elke basisschool kan het lespakket downloaden en de lessen uitvoeren. In het lesmateriaal is er rekening mee gehouden dat scholen met verschillende identiteit en lesmethode kunnen deelnemen. Het lesmateriaal kan binnen het speciaal onderwijs gebruikt worden, mits de leerlingen minimaal AVI 6 niveau kunnen lezen en enig begrip hebben van internet.
Er zijn echter wel een paar technische randvoorwaarden om de lessen goed te kunnen uitvoeren. Zo dienen de leerkrachten zelf al voldoende vaardig te zijn op internet. Daarnaast moet de school beschikken over minimaal 2 pc’s met internetaansluiting per groep, zodat leerlingen de online opdrachten kunnen maken.

Het lespakket van Diploma Veilig Internet is uitgebreid met een gloednieuwe game! In een veilige en educatieve omgeving gaan leerlingen op een speelse manier met mediawijsheid aan de slag. Speel nu Diploma Veilig Internet - The Game en daag je leerlingen uit de juiste keuzes te maken!

Klik hier voor het lesmateriaal.

Naar de website

VorigeGratis lespakket: Eerlijke kleding
VolgendeGratis lespakket over pesten gebaseerd op de film Spijt!
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter