Xtralife sluit prima aan op de verplichte lesstof in het mbo. Met name docenten burgerschap en loopbaanbegeleiding zijn aangenaam verrast dat het lespakket over orgaandonatie zo goed past bij hun vakgebied. Dat blijkt uit een landelijk onderzoek van Ipsos in opdracht van de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS). Xtralife is nog relatief onbekend bij mbo-docenten, 71% van de ondervraagde docenten heeft nog nooit gehoord van deze lesmodule die de NTS speciaal ontwikkelde voor het mbo-onderwijs. Nu zij ervan weten, vindt 69% het lespakket aantrekkelijk voor hun lessen. Rob Schrijver,docent op het mbo: “Orgaandonatie vind ik als maatschappelijk onderwerp belangrijk. Met Xtralife komt het thema dichtbij, omdat de praktijk er zo duidelijk in zit. Het moet echt een plaats krijgen in de lesstof.”

Voor mbo-studenten is orgaandonatie erg relevant. Want in het jaar nadat zij achttien worden, krijgen zij de vraag of ze na hun dood hun organen en weefsels willen afstaan voor transplantatie. Veel jongeren volgen op dat moment een mbo-opleiding. De digitale lesmodule Xtralife.nl bereidt hen voor op deze lastige vraag. Met filmpjes en quizvragen krijgen zij betrouwbare informatie en prikkelende stellingen stimuleren hen om zelf een mening te vormen hierover. Met succes, want na de les met Xtralife geeft 90% van de mbo-studenten aan voldoende te weten om een keuze te kunnen maken.

Van 12 t/m 19 oktober 2014 is het Donorweek. In heel Nederland wordt er dan aandacht besteed aan orgaandonatie en transplantatie. Een goed moment om de actualiteit in de klas te behandelen. Benieuwd naar de lesmodule Xtralife? Bekijk de demo.

Naar de website

VorigeDoe mee met de Nationale Spreekbeurt Actie van UNICEF
VolgendeDierenDiploma
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter