Lespakket over duurzaamheid & repareren voor basis- en middelbaar onderwijs

Sharepair heeft in samenwerking met Djapo een lespakket ontwikkeld over het belang van reparatie. Door elektrische en elektronische apparaten te repareren en langer te gebruiken, nemen we deel aan de circulaire economie. Op deze manier kunnen we een bijdrage leveren aan een duurzamere toekomst. Met dit lespakket wil Sharepair dit bewustzijn stimuleren bij kinderen en jongeren en hen helpen om mogelijkheden te herkennen om zulke apparaten te repareren. We willen leerlingen aanmoedigen om te kiezen voor reparatie op school en in hun dagelijks leven.

Hoe kan je leerlingen bewust maken van het belang van reparatie?

Kapot Goed! is ontwikkeld om kinderen en jongeren bewust te maken maken van hun omgang met elektrische en elektronische apparaten. Denk maar aan een smartphone die in de vuilnisbak belandt omdat de batterij het niet meer goed doet of een laptop die wordt weggegooid omdat het scherm beschadigd is. Ook leren ze over de grondstoffen in apparaten en waarom het belangrijk is om hier zuinig mee om te gaan.

In het lespakket zit zowel algemene achtergrondinformatie als concrete lessen die leerlingen kritisch en probleemoplossend leren denken.

Bovendien werk je aan concrete onderzoeks– en actiecompetenties. Zo ga je met je leerlingen in gesprek over circulaire economie en reparatie van elektrische en elektronische apparaten.

Samen werken we aan een duurzamere wereld met minder afval!

Naar de website

VorigeGratis schoolpakket Roofdieren van eigen bodem
VolgendeOp digitale excursie met gratis lespakket Papier& Karton
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter