Studenten ArtEZ zorgen voor onvergetelijke dagen voor het hele gezin, op 25 en 26 februari 2012

In het weekend van 25 en 26 februari is het eindelijk zo ver: de Winterspelen houden het museum in zijn greep. Hoe koud het buiten ook is, binnen kan elk gezin (5+) aan de slag met verrassende en creatieve spellen, gekoppeld aan topstukken uit de collectie van het museum. Ooit een schilderij met alleen stipjes gemaakt? Of eigen bedachte liedjes in een museum gezongen? En is jullie gezin eigenlijk goed in het ontwijken van virtuele sneeuwballen? Ervaar en ontdek het tijdens de Winterspelen.

Zeven studenten van de docentopleiding Beeldende Kunst en Vormgeving van ArtEZ bedachten het concept en de invulling en gaan ook ter plekke met de kinderen (en hun ouders) aan de slag om op een nieuwe en vooral ook frisse manier naar kunst te kijken. De spellen en activiteiten bevinden zich verspreid door het hele museum en zijn gemakkelijk te combineren met een winterse wandeling door de beeldentuin of een bezoek aan je eigen favoriete kunstwerken. Maar zorg wel dat je overal bent geweest, want aan het einde van de middag wordt de opgedane kennis getest in een spannende Cluedo-Quiz.

Jong en oud kunnen lachend en spelend kunst ontdekken op één van deze weekenddagen. De studenten beloven dat ook voor niet-kunstliefhebbers het een onvergetelijke dag wordt!

Bekijk ook het wervende (ArtEZ-)filmpje op onze website of onze facebookpagina.

De ‘Winterspelen’ vinden plaats van 11.00 tot 15.00 uur, deelname is gratis met een entreebewijs voor Park en museum. Aanmelden is niet nodig.

Naar de website

VorigeLaat maar hangen
VolgendeXperiment gaat weer van start
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter