In een nieuwe game laat Na-aapje van het Voedingscentrum kinderen zien dat groenten goed voor je zijn en bewegen gezond is. Het biedt ouders ook ondersteuning bij fases in de opvoeding waarin kinderen hun neus ophalen voor groenten. Na-aapje gaat gamen is vanaf vandaag te spelen op http://www.na-aapje.nl.

De kinderen kunnen in het spel zien dat je door groente te eten en te bewegen kunt ‘scoren’. De bedoeling is om Na-aapje van tak naar tak te laten springen en ondertussen groenten uit de bomen te laten grijpen. Hoe meer groenten je Na-aapje laat eten, hoe verder hij kan springen en hoe meer punten de speler krijgt. Sommige groenten of fruit zorgen zelfs voor extra levens of raketkracht.

Het online spel is door het Voedingscentrum ontwikkeld voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. In de maand juni zal Na-aapje, met steun van de Stichting KidsVitaal, gepromoot worden via televisie- en radiocommercials.

Na-aapje gaat lezen

Naast de game zijn de voorleesboekjes Na-aapje gaat koken en Na-aapje gaat bewegen als digitale versie beschikbaar. Op http://www.na-aapje.nl kunnen ouders de boekjes gratis downloaden of de papieren versie gratis bestellen. Binnenkort zijn de boekjes ook te downloaden via de iBookstore-app op de iPad en iPhone.

Het gezonde voorbeeld

Onder het motto ‘een gezonder kind begint bij een gezond voorbeeld’ richtte het Voedingscentrum zich met Na-aapje in 2011 al tot ouders. Op http://www.hetgezondevoorbeeld.nl staat een test met 9 vragen waarin thema’s aan bod komen als: ontbijten of niet, de auto nemen of de fiets. Aan het einde van de test krijgen ouders persoonlijk advies hoe goed ze het al doen, en waar ze eventueel kunnen verbeteren.

Voedingscentrum – eerlijk over eten

Het Voedingscentrum informeert consumenten over – en stimuleert hen tot een gezonde en meer duurzame voedselkeuze. Het Voedingscentrum is de autoriteit die aan consumenten wetenschappelijk onderbouwde en onafhankelijke informatie geeft over een gezonde, veilige en meer duurzame voedselkeuze.

Het Voedingscentrum bevordert gezond en duurzaam gedrag bij consumenten en stimuleert de industrie tot een meer verantwoord voedselaanbod. Daarbij zoeken we de medewerking van lokale professionals en andere relevante partijen. Het Voedingscentrum wordt gefinancierd door het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Naar de website

VorigeScoor twee Teleblik-voetballen
VolgendeErfgoededucatie voor vmbo: BeMused
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter