Kids + Koken + Fun = Junior Chefs!

Een aantal maanden geleden is Restaurant Fifteen Amsterdam Junior Chefs gestart. Een project welke ervoor zorgt dat kinderen eens ‘ff lekker zelf’ de keuken instappen, hun eigen maaltijd bereiden en zich bewust worden van hun productkeuze. Wij geloven in het feit dat wanneer kinderen hun eten zelf bereiden ze dit op den duur meer zullen waarderen dan wanneer ze hun eten kant en klaar voorgeschoteld krijgen.

De Junior Chef focus ligt op het zelf bereiden en genieten van eerlijke en heerlijke producten. FUN staat centraal, zelf koken mag best een feestje zijn.

‘Kook FF lekker zelf’ workshop

Een onderdeel van Junior Chefs is de ‘Kook FF lekker zelf’ workshop waarbij een combinatie wordt gemaakt tussen een speels stukje theorie en praktijk. Met de ‘Kook FF lekker zelf’ workshop stimuleren wij kinderen de keuken in te stappen. Via deze weg geven wij gehoor aan de nieuwsgierigheid rondom eten en koken die in elk kind schuilt.

In de maanden februari en maart zal er een speciaal Junior Chefs team bij verschillende basisscholen langsgaan om aldaar de ‘Kook FF lekker zelf’ workshop in de klas te verzorgen. De kinderen zullen zelf aan de slag gaan met verschillende eerlijke en heerlijke producten die zij verwerken tot allerlei fraaie gerechten. Het thema duurzaamheid is op speelse wijze in de verschillende onderdelen verweven. Op deze manier maken kinderen op een laagdrempelige manier kennis met dit belangrijke en vooral leuke thema.
De onderdelen die tijdens de Kook FF lekker zelf workshop worden behandeld zijn:

1. De feiten en fabels op het gebied van lekker en verantwoord eten en koken
2. Het belang van zelf kunnen koken
3. Lekker én verantwoord koken, hoe doe je het?
4. Ruik, voel en proef verschillende soorten producten
5. Leer snijden als een professioneel kok
6. Kook ff lekker zelf met behulp van het Junior Chefs 7 Stappen Kookplan. Een kookplan waarbij de kinderen in 7 simpele stappen lekker én verantwoord leren koken
7. Het opeten en samen genieten van de door de kinderen gemaakte gerechten

Receptenbattle

Om alle kookvreugde naar een nog hoger niveau te tillen organiseert restaurant Fifteen de Nationale Junior Chefs Receptenbattle. Een wedstrijd waarbij we opzoek gaan naar het beste recept van Nederland. Vanaf 12 februari kunnen alle leerlingen uit groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs hun idee insturen via http://www.juniorchefs.nl. Door mee te doen maken de Junior Chefs in spé kans om met de hele klas om rond 18 mei 2011 uitgenodigd te worden voor het grote Receptenbattle eindfeest in Restaurant Fifteen!

Tijdens dit spectaculaire eindfeest zal er bekend worden gemaakt wie de hoofdprijs wint en daarmee tot Junior Chef 2011 wordt bekroond. Het winnende recept zal tijdens het feest worden geserveerd en ook nog eens een maand lang op de echte menukaart van Fifteen komen te staan!

Van de overige topinzendingen wordt een heus Junior Chefs kookboek uitgebracht waarmee de Junior Chefs kans maken op eeuwige Receptenbattle roem! Alle inzendingen zullen kritisch worden beoordeelt door een strenge maar rechtvaardige jury, bestaande uit: Fifteen´s oud-leerling Tijmen, Stan uit Spangas, Janneke Vreugdenhil, Nadia Zerouali , Merijn Tol en Anouscka Peterink van uitgeverij Kosmos.

Website http://www.juniorchefs.nl
Email stefanie.klaver@fifteen.nl
Telefoon 06 – 53861102

Naar de website

VorigeSterrenkijkdagen 2011
VolgendeSamsam: vechten voor je toekomst, Uganda
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter