Tijdens de kerstperiode sparen we voor kinderen in sloppenwijken van Addis Abeba in Ethiopië. Twee kinderen, Rayana en Bereket staan centraal. In vier audiofragmenten vertelt Rayana hoe ze onlangs voor het eerst naar school is gegaan.
Daarnaast heeft Edukans een pakket samengesteld zodat scholen, zonder al te veel voorbereiding, hun kerstviering of -bijeenkomst een Ethiopisch tintje te geven.
Het pakket bevat onder andere een Ethiopisch kerstverhaal, lesideeën, een kerstposter om op te hangen in de klas, een kerstkleurplaat op A3 formaat, recepten voor lekkere hapjes, puzzels en kerstknutsels.
Afhankelijk van de actievorm die je kiest, kun je kerstkaarten en kerstballen bestellen. Maar je kunt ook gebruik maken van de kerstknutselideeën of recepten om die te laten maken en verkopen door je leerlingen.
Voor informatie of bestelling ga naar de websitelink in dit bericht. Een deel van je bestelling wordt via het verzendhuis aan jullie opgestuurd. Een ander deel ontvangen jullie digitaal via een link.

Naar de website

VorigeKlankbordbijeenkomst digitale lesmodule WaterWise
VolgendeAardrijkskunde: The Geo Game
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter