De website Unicefenjij.nu is heel geschikt voor gebruik in de klas. Kinderen kunnen de nieuwsberichten lezen en de de filmpjes en foto's bekijken. Klassikaal of individueel. Elk bericht is voorzien van een opdracht.

Op een grote wereldbol zie je plaatsen waar iets aan de hand is. Dat kan een grote ramp zijn, zoals een overstroming of een aardbeving. Maar ook kleiner nieuws of een bijzonder project van UNICEF. In filmpjes en op foto's kun je met eigen ogen zien wat dit betekent voor kinderen die op die plek wonen.

Rode en blauwe spreekwolken
Actuele gebeurtenissen over deze onderwerpen staan in de rode spreekwolken. In de blauwe spreekwolken leggen we uit hoe UNICEF in ontwikkelingslanden via programma's kinderen helpt. De wolken zijn geïllustreerd met foto's en filmpjes.

Bij elke spreekwolk staat de button 'opdracht'. Onder deze knop staan opdrachten die leerlingen individueel of klassikaal kunnen maken.

Behalve lezen en kijken kunnen kinderen op www.unicefenjij.nu ook zelf reacties plaatsen. En ontdekken hoe ze UNICEF kunnen helpen met haar werk voor kinderen. Bijvoorbeeld door een spreekbeurt te houden of een actie te beginnen.

Naar de website

VorigeEnthousiaste (oud-)leraren gezocht voor ''De Klas van... '81''
VolgendeGratis lespakket WNF 'de neushoorn'
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter