Een educatieve, digitale game over de hersenen voor groep 7 en 8.

De Hersenstichting heeft samen met uitgever Zorn een nieuw lespakket ontwikkeld voor groep 7 en 8. Hiermee komen de leerlingen spelenderwijs meer te weten over de werking van de hersenen en de functies die de verschillende hersendelen hebben. Het digitale spel kan zowel individueel als klassikaal gespeeld worden. Als alle hersendelen verkend zijn ontvangt de leerling een diploma. Het aanbod is een van de activiteiten in het kader van het 25-jarig bestaan van de Hersenstichting.

Kinderen kunnen zes educatieve games spelen op www.activeerjehersenen.nl Ze leren spelenderwijs de hersenen te ontdekken. Ademen, lopen, eten, drinken, lachen, rekenen, dansen, nadenken, voetballen, dromen; al deze dingen worden geregeld in je hoofd. Door je hersenen. Meestal sta je daar niet bij stil en hoef je daar niet bij na te denken, het gaat vanzelf. Hersenen zijn dag en nacht voor je aan het werk. Nu is het leuk om eens te onderzoeken waar 't allemaal in je hoofd gebeurt.

De Hersenstichting wil actief bijdragen aan gezonde hersenen. Hersenen spelen een hoofdrol bij alles wat we doen. Als kinderen zich hiervan bewust worden, leren ze hoe belangrijk het is om je hersenen gezond te houden.
Het lesprogramma Activeer je hersenen! bestaat uit:

- De website www.activeerjehersenen.nl met een digitaal spel. Deze bestaat uit zes educatieve games waarin telkens één functie uit zes verschillende hersengebieden centraal staat.
- Een handleiding met onder andere uitgebreide toelichting bij de website, achtergrondinformatie, antwoorden van de digitale breinquiz, extra lessuggesties en verwijzingen naar andere informatiebronnen. Het lespakket sluit aan bij kerndoelen voor het basisonderwijs van het Ministerie van Onderwijs.

Prijs en wijze van bestellen
Het digitale spel Activeer je hersenen! is gratis. Nadat de leerlingen zijn ingelogd, kunnen ze direct aan de slag. Ook de docentenhandleiding is gratis; slechts de verzendkosten worden in rekening gebracht. Deze zijn afhankelijk van het gewicht, dus van het aantal exemplaren dat u bestelt. U kunt de docentenhandleiding telefonisch, per fax of online bestellen bij Zorn.

Naar de website

VorigeNieuwe lessuggesties bij Nieuwsservice Nieuws in de klas
VolgendeNieuwe lessuggesties bij Nieuwsservice Nieuws in de klas
Reacties (2)
Gebruiker
Lianne
23-6-2022

Ik sluit mij aan bij Caroline Truyens. Heel jammer dat het niet meer werkt; wordt er iets aan gedaan, komt het nog terug...?

Gebruiker
Caroline Truyens
16-6-2022

De website met de spelletjes werkt niet meer. Is hier een reden voor?
Ik vind het enorm jammer want wij gebruikte deze op school.

Laat een reactie achter