Face2Face is een project dat Nederlandse en Belgische jongeren actief betrekt bij vraagstukken rondom de millenniumdoelen en mensenrechten, met nadruk op vrouwenrechten. Dit gebeurt door middel van een lespakket dat is ontwikkeld voor Mbo’s en middelbare scholen. Het lespakket bestaat uit een lesboek, een online game en een forum waar leerlingen berichten kunnen uitwisselen met jongeren in Somalië en de Democratische Republiek Congo. Door deze combinatie van theorie, praktische opdrachten en interactieve modules kunnen de jongeren zich beter inleven in de problematiek en worden zij aangemoedigd om na te denken over hoe zij hier zelf een positieve rol in kunnen spelen.

In onze mondialiserende wereld is iedereen met elkaar verbonden. Jongeren krijgen steeds meer te maken met wat er elders in de wereld gebeurt. Onderwijs speelt een belangrijke rol bij het klaarstomen van jongeren op hun rol als wereldburger, zowel op het gebied van kennisverwerving als door het creëren van betrokkenheid.

Face2Face gaat op deze ontwikkeling in door jongeren actief aan de slag te laten gaan met de millenniumdoelen en met mensenrechten. Het materiaal kan gebruikt worden binnen LLB (Loopbaan, Leren, Burgerschap), maatschappijwetenschappen, internationalisering, of vergelijkbare vakken. Ook kan het gebruikt worden voor een projectdag of als onderdeel van een projectweek.

Het Face2Face-project is een initiatief van twee Europese (CARE Nederland, Upact) en twee Afrikaanse partners (UWAKI in D.R. Congo en SONYO in Somalië, regio Somaliland). Het project kon tot stand komen met financiële steun van onder andere de Europese Commissie.

Naar de website

VorigeInteractieve film tegen digitaal pesten 'It's up to you' gelanceerd
VolgendeAan de slag met EarthQuests
Reacties (1)
Gebruiker
carrine
31-1-2016

Ik zou graag zo proefpakket thuis willen bestuderen. Is er een mogelijkheid om die naar mij toe te sturen?

Met vriendelijke groet,

Carrinw Masaki

Laat een reactie achter