Gratis lespakket 'Cas in de Klas'

Cas de Ranger heeft een gratis lespakket 'Cas in de Klas'! In twaalf videolessen van circa 7 minuten leert Cas de klas van alles over de Veluwe, de aarde, dino's en nog veel meer! Samen met Cas leren, experimenteren en testen de kinderen hun kennis in de enige echte Rangerquiz. Op elke maandag vanaf 7 maart t/m 23 mei komt er een nieuwe les online en leren de kinderen weer iets nieuws.

De eerste les op 7 maart gaat over de aarde. Onderstaand lees je in het kort over welke onderwerpen Cas de Ranger het in zijn les heeft.

Zonnestelsel
De aarde is niet de enige planeet. Cas vertelt welke planeten er nog meer zijn en dat de planeten in twee grote families te splitsen zijn: de steenachtige en de gasachtige planeten.

De vier seizoenen
Waarom zijn er vier seizoenen in een jaar? Hoe komt dit nou? Cas laat met een aardbol en lichtstralen van de zon zien hoe dit kan.

De lagen van de aarde
Cas vertelt dat de aarde uit lagen bestaat. Hoeveel lagen dit er zijn en leuke weetjes over deze lagen. Hij laat met klei zien hoe de aarde met deze lagen is opgebouwd.

Naar de website

VorigeGa mee op een avontuurlijk schoolreisje met de Natuurschool
VolgendeNieuwsbegrip over microplastics in cosmetica
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter