Het is zover! De Chinese reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya zijn te bewonderen voor bezoekers in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Speciaal voor de komst van de twee reuzenpanda’s naar Nederland is er nieuw lesmateriaal gemaakt, dat kosteloos ter beschikking wordt gesteld aan leerlingen in groep 5/6 en groep 7/8 van het basisonderwijs.

Werkboekjes en digitale les
Voor beide groepen bestaat het lesmateriaal uit een aantrekkelijk werkboekje van 16 pagina’s en een interactieve, digitale les. Het materiaal is voorzien van een bondige, overzichtelijke docentenhandleiding.

Inhoud lesmateriaal
Het lesmateriaal sluit aan bij kerndoel 39: Oriëntatie op jezelf en de wereld; leerlingen leren met zorg omgaan met het milieu. In het lesmateriaal maken de leerlingen kennis met de panda en andere bedreigde diersoorten. Ze ontdekken waarom panda’s zo zeldzaam en bijzonder zijn. Zo leren ze meer over het leefgebied van reuzenpanda’s, hun gedrag, eetgewoontes en het leven van Xing Ya en Wu Wen in Ouwehands Dierenpark. Ze lezen over de reis die de panda’s maakten van China naar Nederland. Ook gaan ze aan de slag met een pandaknutsel en bedenken ze wat zij zelf kunnen doen om de panda’s en andere wilde diersoorten te beschermen.

Naar de website

VorigeActuele leesopdrachten Engels
VolgendeRoald Dahl-week 2017: gratis lesmateriaal voor uw leerlingen!
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter