Gratis gastles + lesmateriaal over de grote geschiedenis van oerflits tot nu

Kinderen vinden het superinteressant om te weten hoe alles is begonnen. En dan echt vanaf het allereerste begin, zo’n 13,8 miljard jaar geleden. Auteur Bouwine Bergsma komt graag langs voor een gratis gastles over het boek Hoe alles begon: van oerflits tot nu. Deze graphic novel neemt je mee naar het ontstaan van ons heelal, atomen, sterrenstof, levende cellen en de evolutie van alles wat leeft. Kortom: de grote geschiedenis, waar wij mensen nog maar heel erg kort deel van uitmaken.

Bouwine vertelt in vogelvlucht over hoe alles begon aan de hand van het digitale boek op het digibord. Vervolgens geeft ze een opdracht, waarbij leerlingen het tijdlint van het boek zelf invullen met behulp van een knipvel. De leerlingen krijgen gevoel voor wanneer alles is ontstaan. En wat dat ‘alles’ allemaal is.

Op www.hoeallesbegon.nl staat ook lesmateriaal bij het boek om zelf te gebruiken in de klas. Het is gratis te downloaden, evenals twee kleurplaten. Het boek is verkrijgbaar bij (online) boekhandels en bij de auteur, maar voor de gastles is het niet noodzakelijk om van tevoren aan te schaffen. Interesse in de gastles? Neem contact op via het contactformulier op www.hoeallesbegon.nl.

Doelgroep gastles: groep 6/7/8 basisschool

Naar de website

VorigeHygiëne helpt!
VolgendeZevendelige documentaireserie Klassen
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter