Waar de schoolgaande kinderen vroeger vaak een zwaar woordenboek moesten meeslepen naar school, is het tegenwoordig zeer goed mogelijk om betekenissen en vertalingen online terug te vinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bekende Van Dale woordenboek. Van Dale is echter al lang niet meer de enige die de mogelijk biedt een betekenis op te zoeken. Door de opkomst van het internet zijn er inmiddels talloze handige websites beschikbaar waar betekenissen gratis kunnen worden opgezocht.

Betekenis opzoeken
Hoewel de Van Dale erg compleet is, zijn er websites die bepaalde betekenissen beter, simpeler of juist uitgebreider omschrijven. Een voorbeeld hiervan is Betekenis-van.nl. Deze website geeft een zeer uitgebreide uitleg van bepaalde begrippen.

Vertaling opzoeken
Ook voor een vertaling ben je tegenwoordig online beter af dan met een fysiek boek. Waar je bij een fysiek boek waarschijnlijk lang bezig bent een bepaald woord terug te vinden, is het met bijvoorbeeld Google Translate een stuk makkelijker geworden. Een bijkomend voordeel is dat Google Translate steeds blijft leren en dat ook geregeld nieuwe talen worden toegevoegd aan het systeem. Daarnaast is gebruik ervan geheel kosteloos en is de applicatie beschikbaar voor alle devices met een internet verbinding.

Naar de website

VorigeDoe met de klas mee met WaterSpaarders
VolgendeWeblog van Talent
Reacties (1)
Gebruiker
Kimberly
1-8-2017

Wat een duidelijke uitleg, dank!

Laat een reactie achter