Grammaticus Maximus - een educatieve game voor Latijn

Latijnse Grammatica is complex en uitgebreid. Leerlingen moeten veel “rijtjes” leren en deze vaak herhalen om ze zich meester te maken. Nuttig en belangrijk als je Latijn wilt leren, maar niet altijd het leukste om te doen.

Grammaticus Maximus is een educatieve game die het oefenen en herhalen van Latijnse verbuigingen in een uitdagende, mooi vormgegeven 3D game verpakt. Gamend latijn leren op je mobiele telefoon is een prima manier om voor leerlingen het oefenen van de rijtjes een stuk laagdrempeliger te maken.

De game geeft je de taak om Rome te verdedigen tegen oprukkende barbaren. Deze barbaren komen echter "gewapend" met een Latijns woord (werkwoord of zelfstandig naamwoord). Door het selecteren van Romeinse soldaten van de juiste naamval en deze op ze af te sturen, kun je de barbaren steeds verslaan en Rome van de ondergang behoeden.

In de game verzamel je pecunia om je legers te upgraden en het zo langer vol te houden. De moeilijkheidsgraad is instelbaar, waardoor de game ook geschikt is voor beginners die nog niet alle vormen behandeld hebben.

Leuke tip is ook om in klassenverband een wedstrijd te organiseren. De leerling met op het eind van de week de hoogste high-score krijgt een beloning.

De game is gratis te downloaden in de Apple store en op Google Play

Er is ook een mooie klassenposter te downloaden die je kunt printen en in je lokaal kunt hangen. Hierop staan QR codes waarmee de game makkelijk te downloaden is.

Naar de website

VorigeLespakket: Misleidende Statistieken
VolgendeLeer kinderen coderen met Bobby’s Coding Song
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter