Na een succesvolle tour in 2011, trekt een bus met jonge Nederlandse topwetenschappers er ook in het voorjaar van 2012 acht keer op uit. Zij zullen leerlingen in de onderbouw van vmbo, havo en vwo een onvergetelijke dag bezorgen. Teams van leerlingen nemen het tegen elkaar op in workshops, een estafette, experimenten en werpen een blik in de wereld van wetenschap.

Onderbouwklassen – van vmbo tot vwo – kunnen tot en met april 2012 meedoen met de prijsvraag rond Expeditie Moendoes via de site http://www.dejongeakademieonwheels.nl. De winnaars ontvangen een bus met 25 jonge topwetenschappers van De Jonge Akademie die leerlingen een dag lang laten ervaren wat wetenschap is en wat wetenschappers doen. Zij bezorgen leerlingen een ‘sportdag voor de hersenen’ met allerlei activiteiten rond het thema ‘eten’. Bijvoorbeeld door de proef op de som te nemen met conserveringsmethoden of etenswaren uiterlijk zo te veranderen dat ze alleen nog herkenbaar zijn aan de smaak. De presentatie van de dag is in handen van Victoria Koblenko.

In totaal kunnen acht scholen een bezoek winnen van De Jonge Akademie on wheels. Elke maand worden twee winnaars bekend gemaakt op de website http://www.dejongeakademieonwheels.nl. De bussen rijden van maart tot en met juni 2012.

Naar de website

VorigeDe Waddenzeeschool
VolgendeDoede360
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter